Великотърновци дариха топли дрехи на Защитеното жилище в Пчелище

Мисия

30-11-2015, 08:37

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е целогодишна и ще подпомага и други институции

25 великотърновци дариха дрехи на Защитеното жилище за хора с умствена изостаналост в село Пчелище, съобщава Дарик радио. Инициативата е на великотърновски магазин, който организира кампанията „Върнете стари дрехи за дарение“. По този начин ръководството на магазина изразява съпричастност с хората в нужда. Самите клиенти, които предоставят за каузата използвани и запазени дрехи, годни за носене, в замяна ще получат голяма отстъпка при покупката на нови.

В Защитеното жилище в село Пчелище се предоставя социална услуга 24 часа в денонощието на хора с умствена изостаналост, базирани на модела „Живот в малка група” за изграждане на базисни знания и умения, необходими за пълноценен живот в общността.

Лицата, настанени в жилището, са на възраст между 18 и 45 години с лека и средна степен на умствена изостаналост, изведени от специализираните институции, които имат реален шанс за социална интеграция в общността.

От ръководството на търговския обект уверяват, че инициативата продължава, а целта е да се подпомагат редица социални институции целогодишно. Каузата е достигане на колко се може повече институции и хора не само в област Велико Търново, но и в цялата страна.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов