Йоана Буковска и Веселин Плачков гостуват на горнооряховска сцена

Велико Търново Лайф

16-11-2015, 05:20

Снимка:

театър Плевен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Зрителите ще видят постановката „Пролетно тайнство"

Плевенският Драматично-куклен театър „Иван Радоев” гостува на 24 ноември (вторник) в Горна Оряховица със спектакъла „Пролетно тайнство”. Представлението ще се играе от 18.30 ч. на сцената на НЧ „Напредък – 1869”.

Спектакълът е за любовта между композитора Игор Стравински и модната икона Коко Шанел. В образа на Стравински влиза Веселин Плачков, спечелил известност с главната си роля във филма „Дякон Левски”. Постановката е опит да се покаже, че не бива да се отказваме лесно от чувствата си и разкрива как се обичат две жени едновременно и по различен начин. В ролята на Шанел е Йоана Буковска, която казва, че се опитва да вникне в начина на мислене на модната икона и да покаже отношенията между двама новатори в своята област. Актрисата се надява да внуши на публиката, че няма невъзможни неща в живота. В ролята на съпругата на Стравински - Катерина е Параскева Джукелова. Тя казва, че изгражда образа си с много обич към руската култура. Ролята на Мария представя актрисата Красимира Кузманова. За нея това е независима жена, която подклажда много от отношенията между останалите трима.
Билети за постановката могат да бъдат закупени от касата на НЧ „Напредък – 1869” всеки работен ден от 15.30 до 18.30 ч., в събота - от 13.00 до 17.00 ч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов