480 служители на МВР ще осигуряват охраната на изборите в област Велико Търново

Крими

24-10-2015, 12:37

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

До 17,30 ч. днес граждани без документи могат да си извадят удостоверение за вота

Общо 480 служители от структурните звена на МВР ще се включат в охраната на местните избори за общински съветници, кметове и национален референдум, които ще се проведат на 25 октомври 2015 г. От тях 365 са служители с полицейски правомощия на Областната дирекция на МВР – Велико Търново, 82 пожарникари, 25 служители на Зонално жандармерийско управление – Горна Оряховица и 8 от ГПУ – Свищов, с 58 автомобила.
В изборния ден служителите на МВР ще бъдат разположени извън изборните секции и няма да допускат в тях граждани в явно нетрезво състояние, нарушаващи обществените порядки или носещи оръжие и други предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. 

Гражданите, които са без лични документи по една или друга причина, могат да получат удостоверение, с което утре да гласуват. За целта е  необходимо: гражданите лично да подадат искане в Областната дирекция на МВР днес до 17.30 ч. или утре от 08.00 ч. до 18.00 ч. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване правото на глас в изборния ден и за произвеждания национален референдум, се издават само след подаване на заявление за издаване на лична карта и след цифрово заснемане на лицето на заявителя.
При провеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 27 октомври. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден /25 октомври 2015 г./. При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове - само пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 01 ноември  2015 г.
Удостоверението се прилага към избирателния списък за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов