"Поход за свобода“ се проведе във Велико Търново

Кампанията продължава с информационна акция на 19 октомври

Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, Местната комисия за борба с трафик на хора към Община Велико Търново стартира превантивно-информационна кампания. Тя започва днес, 17 октомври – събота, когато МКБТХ съвместно с Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни ще проведат символичен „Поход за свобода“, към който могат да се присъединят всички желаещи. Инициативата е на Фондация „Кампания А21“ и към нея ще се присъединят и останалите комисии в страната и в София. Идеята е за пореден път населението да бъде информирано за опасностите от попадане в трафик и начините за предпазване, както и обявяването на новата гореща, безплатна, анонимна телефонна линия на „А21“ за жертви на трафик 0888 20 100, която стартира от днес.

Походът стартира пред МДТ „К. Кисимов от 10:00ч. днес, оттам премина по главната улица до паметника „Майка България“ и приключи в 11:00ч. пред паметника „Асеневци“ с кратка беседа на открито и раздаване на информационни материали по темата. Към похода се присъединиха ЦМЕДТ „Амалипе“, деца от Центрове за настаняване от семеен тип, ученици от СОУ „В. Благоева“, СГИ и други училища, граждани на града.
Кампанията продължава с информационна акция пред Община В. Търново на 19 октомври, когато ученици-доброволци към комисията отново ще информират населението за престъплението „Трафик на хора“ по интересен и атрактивен начин – чрез раздаване на балони с послания, както и сини сърца – символ на съпричастност към жертвите на трафик.
По време на кампанията на МКБТХ ще бъдат проведени информационни часове в училищата във В. Търново, ще се състоят прожекции на филми по темата, както и информационни беседи с най-рисковите групи.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов