Потвърдиха 3000 лв. гаранция за джигита, летял с 230 км и размахвал среден пръст

Крими

15-10-2015, 12:54

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Прокуратурата е прибрала тунингованото „Пежо” на Антон Бундев за изследвания и експертизи

Съдът потвърди определената гаранция от 3000 лв. за джигита, който бе арестуван в Горна Оряховица за шофиране с 230 км в час през населено място, пише в. „24 часа”. Изпълнението на Антон Бундев от село Поликраище лъсна в клип, излъчен по Нова телевизия. Видеото показваше наглия водач, който не само се кефи на безразсъдното натискане на газта в селото, но и размахва среден пръст на властта. 23-годишният местен жител, който работи като таксиметров шофьор в Търново, бе светкавично установен и закопчан, докато си спи в дома си.

На 7 октомври прокуратурата му повдигна обвинение за хулиганство, извършено с изключително дързост. Обвинителите му определиха солената гаранция, която шофьорът обжалвал. В закрито заседание магистратите са я потвърдили. Определението е окончателно и остава в сила до приключване на досъдебното производство.

Прокуратурата е прибрала тунингованото Пежо на джигита за изследвания и експертизи.

Антон дал обяснения, че скоростната демонстрация били направена преди месец около 3 часа през нощта.

Наглецът със средния пръст вече има богато досие с нарушения на пътя. От 2012 г. досега са му съставни 4 наказателни постановления и са му наложени 13 глоби по фиш за висока скорост, демонстративно и рисково управление и други погазвания на Закона за движение по пътищата.

Разследването на пътното хулиганство продължава, но засега КАТ няма основания да вземе шофьорската му книжка, тъй като се води дело от общ характер, обясниха от прокуратурата. Докато случаят се изяснява "автопилотът" си е взел отпуск от таксиметровата фирма, в която работи, но реално няма пречка отново да седне зад волана.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов