Творби на плевенски художници изпълниха галерия "Илия Бешков"

Плевен Лайф

13-10-2015, 12:22

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

РИМ - Плевен показва в изложба спасени от иманярите реликви

Тя се осъществява в рамките на проекта "Пространство"

Обща изложба на над четиридесет съвременни плевенски художници беше открита в залите на ХГ "Илия Бешков”. Тя се осъществява в рамките на проекта на Представителството на Съюза на българските художници - Плевен, озаглавен „Пространство”. Проектът беше одобрен и финансиран от Община Плевен по раздел III от Културния календар.

На откриването присъстваха Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, народният представител Владислав Николов, заместник-кметът Дамянка Владимирова, участници в проекта. "С тази изложба поставяме началото на колекция от творби на съвременни плевенски автори, която ще обогатяваме, превръщайки я в основна за галерията. Друга наша идея е да направим голямо пано с произведенията, но лошото време ни позволи да го реализираме само с дигитален печат. То е факт и се намира на външната фасада на галерията, предизвиквайки интереса на повече наши съграждани и гости на Плевен”, каза в приветствието си директорът на ХГ „Илия Бешков” Мирослав Минчев.

По проекта ще бъде изготвен и каталог на творбите, придружен от видео филм, проследяващ творческия процес на участниците. Идната година изложбата ще бъде показана в поне шест български града.

Поздравителен адрес от името на изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен арх. Трифон Иванов прочете Дамянка Владимирова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов