Кабинет по логопедия откриха в Педагогическия факултет на ВТУ

Мисия

05-10-2015, 14:05

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В залата ще се обучават студенти от новата специалност „Предучилищна педагогика и логопедия”

Кабинет по логопедия откриха в Педагогическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, съобщи Общинско радио. В залата ще се обучават студенти от новата за висшето училище специалност „Предучилищна педагогика и логопедия”. 41 души са приети за учебната 2015/16 година в бакалавърската степен. 21 от тях ще се подготвят в редовна форма и 20 – в задочна. Завършилите ще могат да работят в детски градини, логопедични диагностични кабинети, в дневни центрове и центрове за личностно развитие на деца от предучилищна възраст, в управленски звена на образованието. Квалификацията им дава шанс да се реализират като педагог, детски учител, детски учител-логопед, консултант-експерт в институции за работа с деца от предучилищна възраст.
„Сами стигнахме до извода, че има нужда от такава специалност. Видяхме желание у кандидат-студентите. Надявам се да се развива така, както се е запълнила тази година. Сигурен съм, че и в следващите години ще имаме много студенти”, отбеляза ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов.
Зам.-ректорът проф. Розалия Кузманова–Карталова, деканът на Педагогическия факултет доц. Венка Кутева, преподаватели, студенти  присъстваха на официалното откриване. Водосвет отслужи свещеноиконом Славчо Иванов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов