Тридесет и двама велосипедисти се включиха в обиколката на Севлиево

В началото на месец октомври ще се организира друг велокрос

Севлиево е част от Европейската седмица на мобилността. Целта на инициативата е хората да обърнат повече внимание на алтернативите на превозването с автомобил в градска среда. Инициативата за 2015 г. ще е под мотото „Избери. Промени. Комбинирай.”

В рамките на кампанията Община Севлиево и велоклуб „Ластовица“ организираха обиколка на Севлиево с велосипеди, която стартира от площад „Свобода“. При отлична организация колоната от 32-ма велосипедисти от всички възрасти премина през 6 километрово трасе.

Веднага след обиколката беше даден стартът на изкачване на местността Вран, като Община Севлиево осигури купи и предметни награди за победители и участници в изкачването.

Първи финалната линия пресече Николай Ножаров, втори - Стефан Димитров, а  третото място заслужи Николай Николов. Купата за най-млад състезател грабна Стефан Димитров, а призът „Първа сред дамите“ получи Десислава Димитрова. В началото на месец октомври Туристическо дружество „Росица Мазалат“ и велоклуб „Ластовица“ ще организират велокрос с маршрут: квартал „Балабанца“ – с. Крушево – по билото на Крушевски баир – Средновековен град и крепост „Хоталич“, в който всички ентусиасти могат да се включат.