До дни ще започне рекултивация на старото сметище в Банско

Изграждат и кръгово кръстовище

Продължава реализацията на редица проекти на територията на Община Банско. Това каза за иадио ‘‘Фокус’’ Георги Икономов, кмет на Община Банско. До дни ще започне рекултивация на старото сметище.

"Това е един проект, който го спечелихме по ПУДООС и е на стойност около 2 млн. лева“, каза още Икономов. По думите му е отворена и процедура за допълнително водоснабдяване на Банско от местността "Караманица".

"Над 20-25 литра вода, която ще я доведем над града. Там ще изградим нов резервоар и от там ще разклоним на две места- източна и западна част на Банско, така че да нямаме проблеми с водоснабдяването. Отворили сме още няколко по-дребни обекти, но изключително важни за Банско“, каза Икономов. Това са изграждане на кръгово кръстовище и рехабилитация на улица, като до дни започва работата по улица „Пирин“. По думите на Икономов продължава работата по улица „Гоце Делчев“, втори етап, както и дейностите по улица „Отец Паисий“, втори етап. "Асфалтираме улици в Добринище, като извършваме разширение на трети етаж на детска градина. За съжаление не се случи разширение на ски-зона Банско, втората кабинка, като това не е по наша вина. Вие сте свидетели, че Община Банско положи доста усилия това нещо да се случи, но явно има причини, които не са в нашата компетенция и това нещо за сега е стопирано“, каза още Икономов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов