Красен Кралев: Велико Търново ще е приоритет в програмата на министерството (снимки)

Спорт

16-09-2015, 18:58

Снимка:

velikotarnovoutre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спортният министър благодари на кмета Панов за великолепния облик на стадион „Ивайло”

„Изключително съм щастлив че съм тук, във Велико Търново, на този стадион, който поражда у мен много спомени. Тук съм бягал като състезател и благодаря на кмета Даниел Панов, че спази обещанието си и превърна стадиона в това прекрасно съоръжение, което виждам днес. С него ще обсъдим по-нататъшния етап от изграждането на тренировъчните терени и се надявам треньорите и децата да върнат спортната слава на Велико Търново.” – това каза днес във Велико Търново спортният министър Красен Кралев, който даде старт на Европейската седмица на спорта. На стадион „Ивайло” присъстваха областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът инж. Даниел Панов, спортни деятели, треньори и спортуващи деца.

„Радвам се, че се възползвате от Европейската седмица на спорта, през която маже да се консултирате с треньори. Всички зали са отворени и са безплатни и нека ви виждаме повече тук, на терена, а не пред компютрите.” – каза кметът Панов.

Министър Красен Кралев получи от Бончо Генчев дар – лилава тениска на „Етър” с №10 – номерът на легендарния Краси Балъков.

„”Нашето правителство завари държавата в лошо икономическо състояние и ние все още покриваме дефицита от управлението на Орешарски. Затова не мога да кажа с какъв финансов ресурс ще разполагаме през следваща година, но ви уверявам, че Велико Търново ще е наш приоритет.” – подчерта министър Кралев.

Над 30 000 деца са били обхванати през изминалата учебна година по програмите на Министерството на младежта и спорта, като близо 15% от малчуганите след това остават в активния спорт. „Затова и тази година Министерството запазва всички програми, като тази по тенис, която беше пилотна, ще бъде разширена, тъй като се оказа изключително успешна. Стартираме и нова, свързана с волейбола.” – допълни Красен Кралев.

Министърът разгледа напълно обновените и модернизирани спортни зали на стадион „Ивайло” и обсъди с треньори и деца възможностите за активна спортна дейност в Старата столица.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)