30 години решетки за убиеца на Вероника

Крими

15-09-2015, 14:25

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Здравков няма да обжалва, съобщи адвокатът му

30 години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови днес Великотърновския окръжен съд на Илиян Здравков, съобщи Общинско радио. Съдът признава Здравков за виновен в това, че на 28 февруари тази година в района на Южния пътен възел е ограбил 23-годишната студентка Вероника, като е употребил сила за това, а деянието е придружено с убийство на младото момиче. Съдът осъжда Илиян да заплати 200 000 лева кръвнина на родителите на Вероника, държавната такса върху гражданския иск в размер на 8 000 лева и 7 240 лева разноски по делото.
Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15 дневен срок.
Нямаме намерение за протест на наложеното наказание, коментира служебният защитник на Здравков Кирил Станчев. Частично успокоение, това е коментара на Надя и Трайчо Трайкови – майка и баща на зверски убитата млада жена. Според тях такива като него не трябва да излизат от затворите. Това е най-високата присъдата по този закон, а иначе нас нищо не може да ни удовлетвори, детето  ни го няма…
„Борбата” за справедливост ще продължи и в европейските институции, потвърди отново първата братовчедка на Вероника Галина Крумова. Според нея има и други виновни за смъртта на момичето, като тези, които са оставили един рецидивист да се разхожда на свобода.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов