Ученици от цялата страна опознаха Брюксел и Европарламента по покана на Мария Габриел

Мисия

03-09-2015, 11:13

Снимка:

Информационен офис, Мария Габриел

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Великотърновският представител в групата е възпитаник на колежа „Аркус“

Ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел осигури тридневна визита в Брюксел за опознаване на Европейския парламент за победителите в конкурса, който организира за българските ученици всяка година. Групата включва деца от Петрич, Благоевград, Сандански, Монтана, Русе, Луковит, Шумен, Дупница, Карлово, Велико Търново, Ловеч, Пловдив, Силистра, Варна, Кубрат...Великотърновският член на групата е Димитър Митов от Американски колеж „Аркус“. Журито и директорите на училищата с най-много участници също бяха част от посетителската група.

 Началото на визитата беше поставено с лекция за ролята и функциите на Европейския парламент,  неговите правомощия и любопитни факти от миналото и настоящето на институцията. В последвалата среща с евродепутати от Групата на ЕНП, българските ученици научиха за спецификата в работата на членовете на Европейския парламент и по-конкретно за приоритетите на Мария Габриел като зам.-председател на Групата на ЕНП.

 Впечатляващо за учениците беше посещението на Парламентариума, където имаха възможност за виртуална разходка из пленарната зала, потапяйки се в истинската атмосфера на Европарламента. Част от изненадите, подготвени от евродепутата, включваха още среща с екипа на комисар Кристалина Георгиева и посещение на емблематичните за Брюксел парк „Мини Европа” и Атомиума.

 „Посетителските групи в Европейския парламент са изключителен шанс за запознаване на младите хора не само с функциите на институцията, но и с възможностите, които им предоставя, за стажове например. Работата с младите е сред приоритетите ми и ще продължавам да ги насърчавам и подкрепям – конкурсът, който организирам ежегодно, е само един от начините.”, коментира Мария Габриел. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов