Валери Симеонов пусна бомба: НФСБ не подкрепя Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново

Животът

26-08-2015, 13:11

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

НФСБ и ВМРО издигат проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново

Според съпредседателя на Патриотичния фронт няма решение на коалицията

Категорично не подкрепям кандидатурата на Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” съпредседателят на Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и председател на НФСБ Валери Симеонов във връзка с издигането на проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. „Информацията не отговаря на истината. Не е коректно изнесена или представена защото НФСБ е по-голямата партия в Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и няма решение за подкрепа на Пламен Легкоступ. Най-вероятно е решение само на ВМРО. Аз не съм информиран и като съпредседател на „Патриотичния фронт – НСФБ и ВМРО” нямам никаква представа за това”, заяви Симеонов.Той подчерта, че нито познава Пламен Легкоступ, нито някой го е представил. „Така че няма как това да е решение на коалицията, а по-скоро е на ВМРО. 
Трябва да питате този, който изнася информацията. Доколкото ми е известно, това е доц. Милен Михов. Трябва към него да се обърнете как така си позволява да прави изявления от името на Патриотичния фронт”, допълни Симеонов. Той подчерта, че ПФ има коалиционно споразумение и председатели, има политически съвет и не може да разбере какъв е доц. Милен Михов, за да прави изявления от името на коалицията. 
„В случая, специално с кандидатурата за кмет на Велико Търново, лично аз ще предложа на политическия съвет на НФСБ да не я подкрепя. Смятам, че тя е несъвместима с идеите и принципите на Националния фронт за спасение на България. Пламен Легкоступ 5 години преди да реши да бъде патриот и да се кандидатира за кмет на Велико Търново, е бил на пищна церемония в Москва на чисто русофилско мероприятие, на което му е присъдено звание „атаман-полковник”, което говори за една русофилска насоченост”, уточни Симеонов. Той бе категоричен, че не може да види как един човек е едновременно и русофил, и български националист. „В тази връзка лично аз ще настоявам политическият съвет да не подкрепя тази кандидатура”, казал e още Валери Симеонов пред "Фокус".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов