Шестима пострадаха при пътни инциденти за ден

Крими

21-08-2015, 12:47

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Две деца оцеляха по чудо, колата им се преобърна във водосток

Мъж и жена са потрошени и настанени в болница, след като „Ауди”  връхлетя „Фолксваген”, опитващ да измъкне от канавката аварирала кола. Катастрофата станала около 10.30 ч. на изхода на с. Михалци в посока с. Мусина. 31-годишен великотърновец бил зад волана на „Ауди”-то. Той се движел с несъобразена скорост и след ляв завой, блъснал челно лек автомобил „Фолксваген Шаран”. „Фолксваген”-ът бил спрян в пътната лента на „Ауди”-то с цел да издърпа скочила в канавката кола. Мястото не е било обезопасено със светлоотразителен триъгълник.
От произшествието е пострадала 65-годишна жена от с. Караисен, която се е намирала непосредствено до „Фолксваген”-а. Той я ударил в следствие на придадената му инерция от „Ауди”-то. Пострадалата е настанена за лечение в областната болница във В. Търново с данни за фрактура на двата крака.
Пострадал е и 53-годишният водач на „Фолксваген”-а, който се е намирал до предната лява врата на автомобила. Също е настанен за лечение в търновската болница с данни за фрактура в областта на гърдите, без опасност за живота.
Образувано е досъдебно производство срещу виновния водач за причиняване на телесна повреда на повече от едно лице в резултат на допуснатото пътнотранспортно произшествие.
Около 9 ч. пък „Ситроен Берлинго”, управляван от 38-годишен от Лясковец, блъснал жигули. 79-годишният водач на соцвозилото намалил скоростта си, за да завие вляво. Той е леко пострадал и е освободен за домашно лечение с диагноза охлузвания и натъртвания по тялото и главата. Причина за инцидента е несъобразена с пътните условия скорост. Произшествието е обработено по административен ред.
Около 11.00ч. на пътя между селата Русаля и Хотница 37-годишна шофьорка от гр.Левски блъснала отзад автомобил, намалил заради неравност на пътя. При инцидента е пострадало возещото се на задна седалка в ударения автомобил 17-годишно момиче, което е получило комоцио.
Две деца на 7 и 9 години се разминали по чудо само с охлузвания по ръцете и главата, след като „Опел”-ът, в който пътували, се преобърна в крайпътен водосток. Произшествието станало в 18.50 ч. 36-годишният водач от Варна се движел с висока скорост по мокрия път. Той загубил контрол над колата, тя напуснала пътното платно в дясно по посока на движението и се преобърнала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов