Убиецът от Лесидрен зарязан от адвоката си, назначават му служебен

Крими

21-08-2015, 11:24

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Казусът отложи делото за мярката му за 14 часа

Апелативният съд във Велико Търново се изправи пред абсурден казус, след като адвокатът на обвинения в причиняване на смъртта на две деца в Лесидрен Филип Михайлов не се яви днес в храма на Темида. В 10 ч. магистратите трябваше да заседават по молба на Михайлов за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в „домашен арест”.

Адвокатът на Филип Михайлов заявил в деловодството по телефона, че е ангажиран с друго дело в Троян. Съдебният състав под председателството на Лидия Чобанова реши да бъде назначен служебен адвокат от Великотърновската колегия на лесидренчанина. Делото ще се гледа от 14 часа.

На 11 август 16-годишно момиче от Троян загина на място, а друго момиче и момче бяха ранени след удар от автомобил край село Лесидрен. Инцидентът стана около 18.50 часа на 2 километра от селото, по пътя, който води към магистралата Варна-София. Причината бе нерегламентирано състезание между два леки автомобила. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите - Ф.М., на 28 години, от Лесидрен, губи контрол над "Ауди" 80 и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен три деца. Едното момиче загина на място, а момчето, също 16-годишно, почина по-късно в болницата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов