Чудодейна вода във Велико Търново лекува безплодие и перде на окото

Велико Търново Лайф

20-08-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Българин от Чикаго ще снима филм за природния дар

Близо 20 години вече, в ателието на известния във Велико Търново Стоян Недев – Зографа, блика лечебно изворче, съобщава Общинско радио. Нарича го „Св. Георги”, защото със светеца е свързано важното събитие през далечната 1996 година. Тогава, по време на Великденските пости Зографа бил в ателието си, заедно с дъщеря си и довършвал икона на великомъченик Георги Победоносец, когато изведнъж чул ужасен гръм. Сградата се разтърсила, а бетонната плоча под бюрото му се напукала. Оттам бликнала вода. От силния трус дори паднал куполният кръст на Катедралния храм, който е над зографницата.
„Първата ми мисъл беше, че се е спукала някаква тръба и извиках специалисти от ВиК да отстранят аварията. Започнах да копая надолу. Стигнах 2-3 метра, но не намерих тръба, а водата блика ли блика. Направих капак го затворих под бюрото. В Търново бе станала голяма авария и ден и половина нямаше вода. Отворих капака да видя, водата отново бълбука. Това означаваше, че тя идва от друг източник”, спомня си Недев. Заради влагата обаче, решил да се изнесе от ателието.
След време негов колега отива да купи мрамор от Тополовград. Заболява го ръката, а негови приятели го водят при ясновидец. В разговор се заговорили за бликналата вода при Стоян и гадателят казал, че това е аязмо с лековита вода и че колегата му трябва да направи чешма на място.
Така минали няколко години. Но чудесата не спират дотук. На връх Великден, през 2001 година, по обяд, пред вратата на ателието кацнал гълъб с червена човка и бял триъгълник на врата.
„Такъв не бях виждал досега. От ловци разбрах, че е скален, порода гривяк. Свещеник ми обясни, че това е поличба, знак Божи, и че гълъбът ми е пратен от Свети Георги”, разказва Зографа. Така градил мраморната чешма две седмици и точно толкова хранил гълъба. Когато освещават   извора, пернатото отново се явило. Тогава го заснел с други два гълъба и отново разчитат по снимката божествени знаци. Смята, че за всичко има намеса Светият Дух и свети Георги. Кръщава чешмата на великомъченика, където стои надписът -  „Свети Георги Победоносниче, моли Христа, Бог да спаси благочестивия български народ и да ни дари здраве, мир и благоденствие! АМИН!”
Недев разбира, че водата е лековита след като момиче от Полски Тръмбеш идва, да налее за майка си, която страдала от перде на очите. Интересното било, че детето било пратено от ясновидка. Това било и първото чудо – пердето на жената изчезнало.
„Д-р Касчиев си пращаше пациентите тук, да вземат вода за очите и да се лекуват. Имаме и над 30 бебета. 13 години семейство от Русе нямало деца и само с едно шише жената зачена. Дори в Япония имаме родено дете благодарение на лековита течност от извора. Това бяха близки на нашия Котоошу. Една белгийска монахиня дори ни намери и си наля вода. Всеки ден идват хора от страна и чужбина. Водата лекува колит, гастрит, остеопороза, анемия, алергии, кожни заболявания, безплодие, но трябва да има вяра. Благодари на водата, на Господ и на свети Георги за нея и че те е излекувала”, посочва Стоян Недев. И допълва, че турци също са идвали и са си пълнили вода от изворчето. След това са се връщали да благодарят и да се помолят на свети Георги за изцелението.
Лековитата течност от изворчето е сертифицирана и изследвана във Варна. Съдържа златни и сребърни йони и почти цялата гама минерали. Добра е за подсилване на имунната система. Пие се от 7 до 9 глътки три пъти на ден, 20 минути преди ядене. С капкомер или чашка пък се облива окото – 3-4 пъти на ден, за да има изцеление.
Водата Зографа раздава безплатно, защото му е дадена даром и затова и той я дава даром на хората. „Трябва да вярваме в чудесата. Като стане по-добър българина ще има повече чудеса. Нали казват, че ще дойде ново време. В очакване сме”, заключава Стоян Недев – Зографа.
Ателието с лечебната вода се намира на ул. „Никола Пиколо” 6 Д, под катедралния храм, на 150 метра от Царевец и е отворено всеки ден от 10 до 17 часа.
Много филми са снимани и много статии са писани за изворчето на Зографа. Скоро ще му гостува и българин от Чикаго, който разбрал за него от приятели от общността в американския град. Той хем ще заснеме лентата, хем ще занесе от лековитата течност на сънародниците ни в презокеанската държава.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов