Земята гори заради злодеяния и човешка небрежност (Снимки)

Крими

16-08-2015, 00:02

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламъци погълнаха 5 декара гори в труднодостъпна местност край Въглевци

Неизвестни злосторници умишлено са подпалили зелена площ при разклона между селата Велчево и Плаково. Сред обгорелите дървета и растения е защитен дъб. Инцидентът е станал в събота и можеше да прерасне в сериозен горски пожар, какъвто погълна 5 декара гори край Въглевци само преди 2 дена.

Истинско щастие е, че сигнал за съботния инцидент е подаден навреме, а огнеборците са се отзовали светкавично. Пламъците са били ограничени и са засегнали само площ от около 200 квадратни метра. На мястото на стихията, заедно с огнеборците е бил и областният управител проф. Пенчо Пенчев, разказаха пред Velikotarnovoutre очевидци.

Пламъците са тръгнали от умишлено запалени гуми, убеди се наш репортер. На мястото ясно личат следи от изпепелените автомобилни колела. Истинска загадка е каква е била целта на злодеите, драснали клечката, а този въпрос тепърва предстои да открие своя отговор.

Въпреки непрестанните предупреждения за опасност от пожари, които институциите отправят ежедневно, явно хората във Великотърновска област ни най-малко не се съобразяват. Само в петък са регистрирани 7 пожара в сухи треви на територията на различни общини, предизвикани от човешка небрежност. Това показва бюлетинът на РДПБЗН. Вчера в Стражица министърът на земеделието и храните Десислава Танева съобщи, че 98% от горските пожари са предизвикани от немърливост. 

През последните дни обстановката в страната е усложнена заради високите температури, вятъра и сухото време.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов