Деца от цялата страна ще изкачват 890-те стъпала към Шипка

Мисия

12-08-2015, 06:08

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Повече от 200 деца и младежи от страната са се записали за участие в състезанието по изкачване на 890-те стъпала към Паметника на свободата на връх Шипка, съобщи БТА. Началото на състезанието в 10 часа на 22 август ще даде управителят на Габровска област Николай Сираков. 
Проявата е в рамките на тържественото отбелязване на 138-годишнината от Шипченската епопея. Участниците в състезанието трябва да са преминали медицински преглед и да представят документ за това, припомниха от областната администрация. 
След завършване на състезанието учениците, които са от седми до дванайсети клас, ще участват в открит урок по история, който ще се състои на връх Шипка. Лектор ще е един от най-добрите специалисти по военна история - доц. д-р Марко Златев от военното училище във Велико Търново.
От областната администрация съобщиха, че за габровци, които искат да станат част от тържествата на връх Шипка на 22 август, са осигурени безплатни автобуси. Те тръгват от централния площад "Възраждане" в 9,30 часа и от връх Шипка в 14,30 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов