Адашки "на нож" заради шефския пост в РИОСВ

Животът

31-07-2015, 17:48

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Григорова вини Стефанова в конфликт на интереси, втората заплашва със съд

Бившата шефка на РИОСВ във Велико Търново инж. Елена Григорова, оспорва избора на нов директор на ведомството, пише в. „Труд”. Тя е изпратила възражение до Министерството на околната среда и водите, в което твърди, че назначаването на Елена Стефанова начело на екоинспекцията в старата столица е неправомерно. Самата инж.Григорова, която преди години ръководи РИОСВ, сега отново е била кандидат за поста.

"Елена Стефанова не отговаря на минималните изисквания за заеманата длъжност", изтъква инж.Григорова.

В подкрепа на твърденията си тя е изброила факти около образоватението и професионалния опит на новоназначената си опонентка. Според инж.Григорова съпругът на новата шефка на РИОСВ доставя компютърна техника и обслужва информационно екоинспекцията. "Това може да се провери в счетоводството. А самият факт е конфликт на интереси", заявява инж.Григорова.

В писмото си тя обявява още, че като директор е сезирала прокуратурата по сигнали от фирми срещу Елена Стефанова за рекет и корупция.

"Това са лъжи! Ще дам инж.Елена Григорова на съд за клевета. Ще се наложи там да докаже твърденията си", заяви пред репортер на "Труд" Елена Стефанова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов