Реформаторите представиха официално кандидата си за кмет

Животът

30-07-2015, 14:19

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мирослав Трифонов: Кампанията ни ще бъде позитивна

Мирослав Трифонов представи на пресконференция кандидатурата си за кмет на Велико Търново, издигната от Реформаторския блок. Той е икономист по образование, магистър по застраховане, управител на водеща застрахователна компания в региона. Роден е във Велико Търново, семеен с две деца, областен председател на организацията на Съюза на демократичните сили. „Компетентно и открито управление. Това ще бъде основно ни послание в предизборната програма”, каза Трифонов. „Нямаме намерение да използваме черен пиар и да правим негативна кампания с лични нападки. Кампанията ни ще бъде позитивна, като не спестяваме  грешките на сегашното управление”, заяви кандидатът за кмет. По негови думи основният пропуск на настоящата администрация е липсата на стратегия, в която и да е област на  живота. Сред тях той открои инфраструктурата, туризма, транспорта, образованието, културата. В момента представителите на Реформаторския блок утвърждават имената на кандидат-кметовете на населените места. От коалицията ще излязат и с пълна листа от 37 кандидати за общински съветници. „Ще разчитаме на свободните, интелигентните, образованите хора”, подчерта Мирослав Трифонов. „Хубавото на нашата листа е, че тя не е партийно оцветена. Съставена е от хора, които са граждани, необвързани с партийни структури. И това е нашата сила. Имаме експерти във всички области на Велико Търново и сме готови за всякакви предизвикателства. Въпросът не е само кой е кметът, а  и кои общински съветници стоят зад него. Нашата амбиция е да бъдем първа или най-много втора по големина група в общинския съвет”, отбеляза общинският председател на ДСБ д-р Мавроди Калейнски.
„От позицията си на гражданин съм намерил пристан за убежденията си и не търся трамплин за амбициите си. Така че не чакайте скоро да ме видите на избираема длъжност”, заяви Цветан Цветанов от Гражданския съвет на политическото обединение. „Искам да дам  знак на жителите на общината, че Реформаторският блок има възможност да поема реални ангажименти към гражданите и да ги изпълнява. Очакваме подкрепата на гражданите и нека никой не нарежда предварително мнозинства, да назначава кметове и да си играе със съдбата на гражданите”, допълни Цветанов.
На представянето присъства кандидатът на Реформаторския блок за кмет на село Ресен. Йордан Калбанов е на 35 г. Семеен, с едно дете. Студент е по право. Живее в Ресен и се ангажира да работи за връщането на младите хора в населеното място.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов