Китаристи от Южна Калифорния излизат на сцената на "Арт лято"

Велико Търново Лайф

29-07-2015, 06:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ансамблите към групата са от ученици, които живеят в Orange County

В четвъртък, на 30 юли, от 21:00 часа младите китаристи от The Green Room Arts Co Studio,от Ориндж Каунти, Южна Калифорния, ще изнесат концерт във Велико Търново, на сцената на Арт Лято (до Художествена галерия „Борис Денев“) .
The Green Room Arts Co. е музикално студио, което се създава през есента на 2014 г. от преподаватели по китара в елитното Orange County School of the Arts. Това са Петър, Никола, Васил Чекърджикови и Дмитри Кудимов. Идеята на създателите е да предложат обучение по музика с високо качество, което да бъде в полза на широката общественост в Южна Калифорния.Студиото се стреми да предоставя на своите ученици концертни изяви в САЩ и Европа.  
Китарните ансамбли към „The Green Room Arts Co” са съставени от ученици на възраст от 13 до 18 години, които живеят в Orange County, Калифорния. Много от тях са лауреати на конкурси за солова и камерна музика в САЩ. Освен класическа китара, всички възпитаници изучават възможностите на инструмента в различни стилове като джаз, блус, рок и фламенко. Техни художествени ръководители и диригенти са Петър и Никола Чекърджикови.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов