Домакините от Велико Търново са победители в III-я кръг от шампионата по офроуд

Спорт

28-07-2015, 08:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това е отборът на Зорница Тодорова и Цанко Цанков

Домакините от Велико Търново спечелиха третия кръг на Националния шампионат по офроуд, в дисциплината рали рейд, съобщи Общинско радио. Това са двойката Цанко Цанков и Зорница Тодорова, с автомобил "Поларис". Втори са Диян Минтов и Пламен Русев с "Мицубиши", а трети останаха - Милен Милев и Десислав Цветанов с "Мерцедес". Те получиха купи, медали и подаръци от спонсорите на състезанието.
Общо 17 екипажа участваха в третия кръг от шампионата, който проведе от 23 до 26 юли на писта във Великотърновския регион.   14 от тях професионални и три любителски. Сред тях и участници от легендарното рали Париж-Дакар.
За трите дни те изминаха над 600 км. Най-голямото предизвикателство пред тях бе отсечката Златарица – Лясковец с преминаване на реки, навигация и сложен терен, обясни Петко Петков, главен организатор и директор на състезанието в Търново и член на спортен клуб „Етър рейсинг”.
Състезанието във Велико Търново бе част от европейските серии, на сериите Париж-Дакар. Старата столица бе за първи път негов домакин. Организаторите имат идеята надпреварата да се превърне с традиционна, както и да участват състезатели от Турция и Гърция.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов