660 души са се конкурирали за място в НВУ „Васил Левски”

Животът

24-07-2015, 08:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Приети са 59 курсанти повече от миналата година

660 души са се конкурирали за място в НВУ „Васил Левски”, съобщи Общинско радио. 138 курсанти са приети за учебната 2015/16 година, с 59 повече спрямо миналата година. Незаети остават 75 места за студенти, съобщи зам.-началникът на висшето училище по учебната и научната част полк. Веселин Мадански. Записването за свободните позиции ще се извършва до 31 юли. Кандидатите решават общообразователен тест и при успешно полагане получават възможност да избират място в различните специалности, поясни полк. Мадански. Кампанията за прием в магистърските направления ще се състои от 10 август до 11 септември.
Дистанционно обучение за бакалавър по „Стопанска логистика”, нова специалност „Строителни и специални машини” и нова специализация „Военна полиция” въвежда от новата учебна година НВУ.
„Не считаме да намаляваме критериите си за прием, както направиха много други университети. Минималният бал за курсантите остава 20,00, а максималният в някои военни специализации стига до 32,00”, коментира зам.-началникът.
„Национална и регионална сигурност” и „Защита на населението от бедствия аварии и катастрофи” при гражданските и „Военна полиция” при военните специализации са най-желани от желаещите да учат във вуза.
Националният военен университет обучава в три области на висшето образование. Това са социални, стопански и правни науки, технически науки и сигурност и отбрана. В тях има 15 граждански специалности, 1 военна, която е разпределена в 22 военни специализации, съответстващи на родовете и специални войски, обясни полк. Веселин Мадански.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов