Гергана Баръмова стана четвърта в света

Спорт

21-07-2015, 10:18

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновската бадминтонистка се класира с националния отбор

Великотърновската бадминтонистка Гергана Баръмова  се класира на четвърто място в света с националния отбор на България по бадминтон за глухи, пише Дарик радио. Надпреварата се провежда в зала „Христо Ботев” в София.  Баръмова постигна само победи в отборни мачове и осигури място на тима сред първите четири. В първия мач в групата нашите загубиха с 2:3 победи от тима на Япония, като двата успеха записа шампионката от Олимпийските тихи игри в Тайпе през 2009. Във втората среща България надигра категорично състава на Украйна с 4:1 победи, като Баръмова отново бе с най- голям принос.
Решителна за класиране в топ 4 на световното първенство бе последната среща в групата с тима на Южна Корея, която нашите бадминтонисти спечелиха с 3:2 победи. На полуфинала националите очаквано загубиха с 0:3 победи от фаворита Русия, като треньорът доц. Анета Янева реши да запази силите на най-добрите ни състезатели Гергана Барамова и Никола Тянков, за да бъдат по-свежи в битките за бронзовите медали срещу японците, които се играха вчера.
В него обаче България загуби от Япония с 1:3 победа и остана на четвърто място. Единствената победа донесоха Баръмова и Тянков в първия мач на смесени двойки, завършил  2:1 гейма. След това азиатците взеха три поредни победи – на сингъл мъже и жени, и при мъжките двойки, с което си осигуриха третото място.
От днес започва индивидуалната надпревара, в която участие ще вземат състезатели от всичките 19 държави, пратили бадминтонисти на Световното първенство. Гергана Баръмова ще участва на сингъл, където е поставена под №2 в схемата след Ю Фан от Китайско Тайпе, на двойки със Силвия Бозева също са под №2, а на смесени двойки с Людмил Гетов са №8.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов