Ремонтът в южните зали на стадион “Ивайло” върви в пълна сила

Спорт

20-07-2015, 09:28

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

След по-малко от месец режат лентичката на лекоатлетическата писта

Ремонтът на южните зали на стадион “Ивайло” върви в пълна сила, съобщи за “Дарик” управителят на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов. Той припомни, че това се случва по линия на проект, финансиран от Министерството на спорта. До момента са готови три от големите зали- по художествена гимнастика, борба и баскетбол. Любопитното е, че търновските баскетболисти ще се радват на чисто ново електронно табло с модерни секундомери, което е закупено със средства на Община Велико Търново.

“По отношение на залите се реализира проект за енергийна ефективност. Направени са топлоизолационни панели, ремонтиран е покривът, монтирани са нови отоплителни тела, които ще работят на газ. Стените са боядисани отвътре, а навън е поставена топлоизолация на цялата южна част”, изброи Петко Павлов. Той информира, че предстои поставянето на мазилка на малка част от закритата лекоатлетическа писта, която съвсем скоро ще се сдобие с нова настилка. Цялата дограма е сменена както на южната, така и на северната част от залите на стадион “Ивайло”, има монтирано отопление и енергоспестяващо осветление.

“През тази седмица бяха разглобени уредите в залата по спортна гимнастика с огромното съдействие на клуба “Етър Стил”, на родителите и състезателите. В началото на следващата седмица предстои да започне вътрешният ремонт на тази зала, която е и най- трудната за монтиране, предвид многобройните уреди и подиуми”, посочи управителят на ОП “Спортни имоти и прояви”. Петко Павлов изрази надежда, че съвсем скоро стадион “Ивайло” ще има напълно различен облик и ще стане модерно съоръжение.

По отношение на откритата лекоатлетическа писта той информира, че до края на юли трябва да е готово новото покритие,  след което ще се разчертаят коридорите. Предстои реализирането на допълнителни дейности, свързани с монтирането на предпазна ограда към трибуните на стадиона и изграждане на клетката за гости. Очаква се в първите дни на август да бъде прерязана лентичката на обновената лекоатлетическа писта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов