Майка брани сина си от арест, ще работи 200 часа за държавата

Крими

19-07-2015, 09:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младият мъж се укривал от полицията, тя го арестувала след блокада на къщата

54-годишна от Поликраище ще работи 200 в полза на държавата в продължение на една година и ще се разписва при пробационен инспектор, заради разигран от нея екшън по време на законен арест на сина й, пише в. „Борба”. Преди няколко месеца Нели К. бранила със зъби и нокти сина си, който бил осъден на пробация, но поради неспазване на правилата тя била заменена с 11 месеца затвор.
Решението на прокуратурата било потвърдено от Окръжния съд и с документите в ръка четирима полицаи отишли в дома на мъжа да го оковат в белезници. Преди това синът се укривал доста време от органите на реда и те организирали изненадващ арест, като обградили къщата в селото. Служителите били цивилни и заварили Нели да работи в градината. Показали й решенията, които им дават право да влязат в къщата. Тя познала районния инспектор и му разкъсала дрехите, като през цялото време го обвинявала, че той е виновен за всичко. Освен това борбената майка използвала удари с ръце и крака срещу кварталния, а накрая му строшила и очилата. След това най-нахално жената се обадила на тел. 112 и съобщила, че у тях има нахлуване от непознати и въоръжени мъже.
Операторът алармирал полицията в Горна Оряховица, но след първия шок от сигнала оттам казали, че това е законен арест на осъден с влязла в сила присъда, който се укрива от закона. Майката обаче се обадила втори път на спешния телефон, защото смятала, че арестът не е по правилата. Докато траела сцената, синът се опитал да избяга от къщата, но въпреки всичко бил окован и закаран в затвора в Ловеч.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов