С 30 000 лева ще правят приют за кучета в Свищов

Помещенията ще бъдат наети от бившето химическо предприятие

30 000 лева ще бъдат отделени за обособяването на приют за безстопанствени кучета в Община Свищов. Това каза за „Фокус” Виктор Майсторов, заместник- кмет на Община Свищов. По думите му на предходно заседание на Общинския съвет е взето решението за изграждане на приюта, така това ще реши проблема с бездомните кучета на територията на града.

„Помещенията ще бъдат наети от бившето химическо предприятие, като капацитетът ще бъде за около 30 кучета. Съгласно изискванията на закона до 1 януари той трябва да влезе в експлоатация, затова с предвидените средства от бюджета за издръжка на тази дейност, ще бъдат направени подобрителни ремонтни дейности, така че да отговарят на всички изисквания. В момента заделените средства за приюта са около 30 000 лева, които ще бъдат предмет на по- конкретно доуточняване, тъй като все още няма подробна спецификация на това, което трябва да се направи. Целим до края на лятото или началото на есента всички да бъде готово и изяснен”, обясни зам.- кметът.

Виктор Майсторов каза още, че предстои да бъде изготвена подробна спецификация, като на по-късен етап ще бъдат ясни конкретните ремонтни дейности, които ще се наложат, както и каква площ от сградите ще бъде използвана. Той увери, че приютът ще отговаря на всички изисквания от Закона за хуманно отношение към животните.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов