Търново почете Апостола

Мисия

17-07-2015, 18:57

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Присъстваха десетки граждани и общественици

178 години от рождението на Васил Левски бяха отбелязани тържествено тази вечер във Велико Търново. На събитието присъстваха депутатът от БСП Мариана Бояджиева, областният управител проф. Пенчо Пенчев, председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков, заместник-кметовете Снежана Данева и Ганчо Карабаджаков, директорът на Областната дирекция на МВР Димитър Машов, ректорите на ВТУ и на НВУ, общественици и граждани.  Честванията започнаха с литературна композиция „Времето е в нас”, изпълнена от малката Станислава Коева и актрисата Стефка Петрова. Слово произнесе началникът на Национален военен университет „Васил Левски” бриг. ген. Пламен Богданов.
„В представите на нас, българите, Васил Левски е едно многолико измерение. Неговата личност се очертава в идеите, дейността и историческите постижения на българската нация, свързани с името му. Без неговата революционна и апостолска дейност, без идеалите му за бъдещия свят и хуманистичната му саможертва в името на човека, той нямаше да остане в нашата история”, заяви в словото си бриг. ген. Пламен Богданов.
Честванията завършиха с поднася на венци и цветя в знак на признателност за делото на Васил Левски. В ритуала участваха почетна рота на НВУ „Васил Левски” и оркестърът на висшето военно училище.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов