Японски инструктори обучаваха свищовски каратисти

Спорт

17-07-2015, 07:00

Снимка:

община свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Възпитаници на спортен карате клуб „Академик“ участваха в тренировъчен лагер

Възпитаници на спортен карате клуб „Академик“ участваха в тренировъчен лагер, ръководен от японски инструктори, които им разкриха истината на Киокушин каратe. Майсторите от родината на карате помогнаха за повишаване нивото на бойците и квалификацията на треньорския състав, а също така бяха членове на изпитната комисия по време на проведения изпит за цветни и черни пояси.
Международният летен лагер по киокушин с организатор Българската карате киокушин федерация се провежда за девети път. Обучението, провеждано край град Варна, е на изключително високо ново и е безплатно  за представители от всички клубове в страната. Между 5 и 12 юли  2015 г. в курортния комплекс при устието на река Камчия пристигнаха 650 бойци от България, Япония, Русия, Грузия, Австрия, Украйна, Беларус, Сърбия, Словения, Гърция, Франция.
Ежедневно участниците в обучението по най-твърдия стил карате участваха в две тренировки. Сутринта се наблягаше на основната техниката в карате и ката, а вечер на съревнованията в дисциплината „Кумите”. За носителите на черни и кафяви пояси бе организиран и семинар по Яйдо – древно японско бойно изкуство за водене на бой с меч.
По време на лагера се наблегна и на правилника Шинкен шобу, при който боя се води с боксови ръкавици и се включват още удари с ръце и лакти към главата, захвати, ключове, поваляне и техники за отказване на опонента.
Тренировките по киокушин карате ръководени от сенпай Митко Божанов (носител на черен пояс I дан) продължават и през летния сезон, а нови членове на отбора се набират целогодишно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов