Съветници от БСП възпрепятстваха работата на общински работници

Животът

15-07-2015, 12:36

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С ПР акция социалистите размахваха косачки в търновски недостроен храм

Общинският съветник Стоян Витанов и негови колеги от БСП тази сутрин грабнаха косачки и решиха да дадат брифинг, разчиствайки двора на недовършената църква „Възкресение Христово” в района на Руските гробища във Велико Търново. Работата не им се отдаде, тъй като косачката им се оказа негодна за растителността, но и съветниците възпрепятстваха работата на общински служители, дошли със същата мисия – да изчистят.

От БСП искаха да покажат с акцията си как общината не поддържа двора на храма. Затова Витанов взел ключа за църквата и привикал на ранина журналистите. На място с общински работници пристигна и Зорница Кънчева, директор дирекция „Екология” в община Велико Търново. Кънчева обясни, че храмът се намира върху парцел общинска собственост с преотстъпено право на строеж на Великотърновска митрополия. „Съветниците на практика са възпрепятствали междувременно пристигналите там сутринта общински служители, които по график е трябвало да извършат косенето на въпросната зелена площ, представляваща строителна площадка , тъй църквата до момента няма издаден акт 16. На фейсбук профила на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, както и на имейли и телефони в общинска администрация ежедневно се получават и обработват сигнали от граждани и се предприемат необходимите мерки за отстраняване на констатираните нередности. Всеки, който е загрижен за по-добрият вид на Велико Търново и общината има възможност да подаде сигнал и да съдейства за решаването на конкретен проблем. Другото е просто популизъм!

Община Велико Търново изразява надеждата и очакването си БСП и всички участници в предстоящата предизборна кампания за избори за органи на местно самоуправление да водят кампаниите си в рамките на разума и законите в Република България!” – се казва в официална позиция на община Велико Търново по повод акцията на социалистите тази сутрин.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов