757 са незаетите места след завършен 8-ми клас

Животът

15-07-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Няма желаещи за микропроцесорна техника, балнеология и вътрешни облицовки

18 свободни места обявява след завършено средно образование Професионалната гимназия по строителство във Велико Търново за специалността „Вътрешни облицовки и настилки”. Гимназията обявява и 15 свободни места за специалността „Вътрешни водоснабдителни и канализационни системи” и още толкова за паралелката „Архитектурна резервация”. До момента в паралелката няма нито един желаещ след първото класиране. Също 18 свободни места е обявила и Хуманитарна гимназия за екзотичната специалност „Извършване на термални процедури в балнеоложки и други възстановителни центрове”. На първо класиране да изучават тази специалност са пожелали 8 среднисти.

Петима ученика търси Помощното училище „Св. Теодосий Търновски” за паралелката си „Работник в производството на кулинарни изделия в заведения за хранене и развлечения”. Шестима не достигат за паралелката „Хранително-вкусова промишленост” в помощното училище „Иван Вазов” в с. Ново село.

Под заплаха е специалността „Микропроцесорна техника” в Професионалната гимназия по електроника „Александър Попов”, където са записани само 4 ученика след завършен 8-ми клас и се чакат още 22-ма. 12 среднисти очаква и паралелката в същата гимназия по „Електрообзавеждане на транспортна техника”. Професионалната гимназия по моден дизайн очаква трима ученици за конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил; 9 помощник-възпитатели и трима желаещи за фризьори и козметици.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов