Канадец си отглежда марихуана в търновско село

Крими

13-07-2015, 13:20

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В болярин откриха и иззеха електронна везна

26- годишен канадски гражданин е обвинен в отглеждане и държане на наркотични вещества. В хода на проведеното разследване е установено, че в периода 1 юни- 2 септември миналата година в с. Стефан Стамболово мъжът е засял и отглеждал растения от рода на конопа и съхранявал марихуана. След доклад на материалите в прокуратура той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка”.
Близо 20 грама марихуана пък иззеха великотърновски криминалисти в петък. Около 3 ч. сутринта на ул. “Филип Тотю” в старата столица е извършена проверка на група младежи. В един от тях- 20- годишният В. Ц. от Велико Търново е установено пликче, съдържащо суха зелено- кафява растителна маса с тегло 1 грам и електронна везна. При извършен полеви наркотест растението реагирало на марихуана.
При последвало претърсване в жилището обитавано от В. Ц. са намерени и иззети още  14 грама от наркотичното вещество. Мъжът не е известен до момента на полицията. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато бързо производство.
В петък във В. Търново на ул. “Охрид” при проверка на лек автомобил и намиращите се в него Г. Г. (36 г.) от с. Капиново и И. И. (38 г.) от Г. Оряховица в автомобила е установена кутия от цигари с намиращи се в нея суха зелено-кафява растителна маса с тегло 4 грама, която при извършения полеви наркотест реагирала на марихуана. При последвало претърсване в дома на Г. Г. в Капиново е намерена и иззета електронна везна. По случая е започнато досъдебно производство.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов