Прокуратурата подхвана пратка с храни с изтекъл срок на годност

Крими

12-07-2015, 00:11

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пакетите били годни до 17 февруари, раздали ги преди дни на социални заведения

Районната прокуратура в Свищов разпореди проверка на скандален случай с дарение на храни с изтекъл срок на годност, пише в. „Труд”. Продоволствията били раздавани на жителите на свищовското село Драгомирово, както и по социални заведения, сред които и старческия дом в крайдунавския град .

Пратката съдържала пакети с бисквити и зеленчукови пюрета. Срокът на годност на бисквитите бил изтекъл на 17 февруари. Пюретата също били лоши на вкус, въпреки, че щампите на капачките сочат годност до 2016 г. На бурканчетата обаче липсват етикети.

Първата проверка на дарението е разпоредена от кмета на Свищов Станислав Благов. Оказало се, че благодетелите са представители на Българската евангелска църква. Кметът Марин Крачунов бил привикан от общинския градоначалник, за да дава обяснения за опасните храни. Оказало се, че управникът на селото приел на доверие пратката от 2400 кутии с биксвити и стекове с 370 пюрета.

От евангелската църква пък се оправдали, че доставката пристигнала с тир от Германия и била пратена от тамошна благотворителна организация. Прокуратурата в Свищов е образувала преписка по случая. Ако бъдат събрани достатъчно доказателства за нарушение, ще бъде образувано досъдебно производство,пише още всекидневникът.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов