Седем денонощия арест за нападатели над журналисти

Крими

11-07-2015, 23:24

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ромите атакуваха телевизионен екип при полицейска операция

По седем денонощия арест постанови горнооряховският Районен съд на баща и син-роми, нападнали телевизионен екип в кв. Калтинец, съобщи Дарик радио. Решението на Темида е на база жалби от тандема на TV7  Мартин Георгиев - Пламен Иванов в Районното управление на полицията и съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство.

Бързите и адекватни действия на органите на реда станаха причина за безпрецедентно тежкото наказание за ромските босове. Те нападнаха телевизионния екип, докато снимаше репортаж за провелата се преди дни мащабна полицейска операция на територията на Горна Оряховица. Един от нападателите е Златко от кв. Калтинец, който е сред проверяваните от полицията заради високия си стандарт на живот. „Ще ти шибна един и ще ти разваля муцуната“, крещи Златко по адрес на кореспондента на телевизията във Велико Търново, а после заплашително се отправя към оператора и бута камерата му на земята. Бащата на Златко пък си сваля гащите пред камерата.

След разразилия се скандал с нападението над журналисти в ромския кв. Калтинец на 10 юли и широкия обществен отзвук, потърпевшите от случая – екипът на Тв7 и Нюз 7, подаде жалби срещу двамата извършители. Ромските босове, които бяха разследвани при спецакция на МВР и НАП за притежание на собственост, която не съответства на доходите им, бяха привикани в полицията да дадат обяснение за случая. Образуваното производство завърши с постановяване на два акта. Съдът в Г. Оряховица още днес насрочи съдебно заседние, където разгледа казуса и постанови едно от най-тежките наказания за подобни изстъпления – седем денонощия арест за баща и син, при предвидени до 15 дни в Указа. Постановлението на Районен съд – Г. Оряховица подлежи на обжалване пред Окръжния съд във В. Търново.
Колегите журналисти изказват благодарност към служителите на Районно управление на полицията в Горна Оряховица, прокуратурата и дежурния съдия за бързите действия по установяване на нарушителите, посегнали на телевизионният ни екип и предотвратили етническо напрежение в района.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов