Започна празникът на грациите „Огърлицата на Десислава”

Спорт

09-07-2015, 14:03

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 200 гимнастички пристигнаха за международния турнир

Около 200 гимнастички участват в тазгодишното издание на международния турнир по художествена гимнастика „Огърлицата на Десислава”, информира Общинско радио Велико Търново. Състезателките са от Молдова, Беларус, Египет, Финландия и Испания. Седем са българските отбора, които ще участват и в турнира „Купата на Търновград”, който се провежда едновременно с международната надпревара.  В най-малката възраст, на пет години, са включени всички гимнастички на „Етър Елит”, уточни президентът на клуба Савина Ганчева. Тя допълни, че треньорката на испанските деца е бивша гимнастичка на търновския клуб. В категорията при жените гимнастичките са до 24 години.
Надпреварата се провежда днес и утре в Двореца на културата и спорта „Васил Левски”. Програмата днес започва в 13,30 часа и ще продължи до 16,20. Състезанията на килима утре стартират в 9,30 часа, награждаването е от 16,30 часа. Главен съдия и тази година ще е Росина Атанасова. Входът за „Огърлицата на Десислава” е един лев.
В рамките на състезанието по традиция ще бъде връчен и приз „Ангелина Иванова”, който се присъжда на треньорката на победителката при жените. Той е учреден на името на треньорката Ангелина Иванова, която преди 56 години поставя основите на художествената гимнастика в старата столица.
За първи път турнирът „Огърлицата на Десислава”се провежда в старата столица през 1976 г. и се печели от Красимира Филипова.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов