Даниел Панов се срещна с участниците в Спартакиадата за учители

Спорт

09-07-2015, 14:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спартакиадата беше под патронажа на премиера Борисов

Среща със състезателите от Националната учителска спартакиада с международно участие проведе кметът на Общината Даниел Панов, съобщи Общинско радио Велико Търново. Отборът на жените по дартс извоюва златен медал, а в индивидуалното класиране дамите спечелиха сребро и бронз. Мъжете в същата дисциплина са четвърти, а отборите по минифутбол, плуване и шах се наредиха на четвърто място.  Почетен плакет с благодарност за сътрудничеството от името на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева и председателя на Българската работническа федерация Десислава Ягодин връчи  шефката на образованието Пенка Игнатова на Даниел Панов. Председателят на регионалната структура на СБУ Мария Георгиева подчерта, че участието на търновските педагози в спартакиадата за поредна година се финансира от местния бюджет и градската управа е сред малкото в страната, които осигуряват шанс на учителите да се включат в спортната надпревара.
„В този програмен период имаме право да кандидатстваме по европейски проекти, които включват и спортната инфраструктура. Доволен съм с това, което успяхме да направим през последните четири години. Не само с ремонта на стадион „Ивайло” и на залите. Имаме вече реално и тренировъчни бази за децата”, каза пред спортните педагози Панов.
Близо 500 преподаватели от България, Полша, Румъния и Украйна участваха 11-ото издание на спортния форум. Той се организира по инициатива на СБУ с партньорството на Българската работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ и с подкрепата на МОН и Министерството на младежта и спорта. Тази година Спартакиадата се проведе под патронажа на българския премиер,  президента на КНСБ и директора на Европейския синдикален комитет по образование.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов