1 000 фенера политат в памет на загиналите мотористи

Велико Търново Лайф

09-07-2015, 07:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мото рок фестът край „Асеневци” събира след 20 години група „Контрол”

1 000 летящи фенера ще бъдат пуснати в небето край паметника „Асеневци” в памет на загиналите мотористи по света, съобщи Общинско радио. Инициативата е част от кампанията за толерантност на пътя, под чието мото ще премине и тазгодишният мото рок фест, съобщи Петър Стефанов, председател на мотоклуб „Олд Бастардс”. Той отново припомни, че целта е да насочат вниманието на участниците в движението. „Да ни пазят, защото сме уязвими, а статистиката за загинали и пострадали моторджии е стряскаща”, каза Стефанов.
Деветото издание се провежда съвместно с „младия” търновски чопарски клуб HELS ANGELS . За трите дни на събитието, от 9-ти до 11-ти юли, са предвидени много състезания, мотоигри, конкурси и други. В концертната програма ще вземат участие Rocka Rolla Band , група Обратен ефект, John Steel , Sheky Band, официалният трибют на AC/DC – сръбската група BANDX . След 20-годишна раздяла мото рок фестът ще събере на сцената и емблематичната група на прехода в България – „Контрол”. Въпреки, че програмата стартира днес, официалното откриване на феста ще бъде направено в петък вечерта с водосвет, отслужен от отец Славчо.
Организаторите уверяват, че ще задоволят изискванията на всички мото и рок фенове. Ще има скара, бира и еротично шоу. В същото време гарантират, че няма да бъдат допуснати ексцесии, с които да се пречи на спокойствието на жителите. Входът тази година е с цена 10 лева и важи за трите дни на събитието. С номера на гривната, която посетителите ще получат, ще могат да участват в томбола. Наградата е чисто ново АТВ.
Рокерите и тази година продължават благотворителната си инициатива за набиране на средства за лечението на 11-годишния Радослав Борисов. Детето страда от мускулна дистрофия, за облекчаване на състоянието му чрез лечение в Израел са необходими 30 000 лева. До момента са събрани около 19 000 лева. Всеки, който желае да се включи в акцията, може да изпрати SMS с текст РАДИ на номер 17 777. Дарителници ще има и на мото рок феста.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов