Влезе в съда обвинението срещу убиеца на Вероника

Крими

07-07-2015, 10:36

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Рецидивистът Илиян Здравков в момента продължава да е в ареста

Днес Окръжна прокуратура - Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Илиян Здравков за грабеж, придружен с убийството на студентката от Великотърновския университет Вероника Здравкова. На 28 май тази година на северния бряг на р. Янтра, на около 30 метра западно от каменен мост над реката, свързващ ж.п. гара Велико Търново с Южен пътен възел, чрез употреба на сила Здравков е отнел от владението на Вероника дамска чанта, два мобилни телефона, портмоне с  25 лева в него, сребърни бижута, тоалетна вода и др. лични вещи на обща стойност 401,81 лева. Илиян Здравков нанесъл удари с брадва в челната и тилната области на главата, които предизвикали счупване на черепния покрив и основа. Със същата брадва нанесъл удари и в областта на лявото рамо на долната челюст на момичето. Нараняванията били несъвместими с живота и причинили смъртта на Вероника Здравкова, се казва в обвинителния акт.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив – Илиян Здравков е осъждан 6 пъти за кражби и грабежи. Последното си наказание Здравков изтърпял в Затвора Ловеч на 6 януари 2015г.

В хода на разследването Здравков е направил пълни самопризнания. Разпитани са 24 свидетели, 18 вещи лица са изготвили експертизи, открити и иззети са множество веществени доказателства. Разследването е приключило за 4 месеца. Илиян Здравков е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)