Великотърновски депутат бе част от важен православен форум

Мисия

02-07-2015, 15:10

Снимка:

пресцентър ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Евгени Стоев присъства на Интерпарламентарната генерална асамблея по православие

Народният представител от ГЕРБ – Велико Търново бе част от 4-членната българска парламентарна делегация, която участва в Генералния форум на Интерпапрламентарната асамблея по православие /ИПАП/, провел се в Австрия. На форума парламентаристи от 36 страни обсъждаха състоянието на православните общности в света.

Генералната асамблея на ИПАП прие Резолюция, насочена към ефективното сътрудничество в защитата на християнските малцинства в Близкия Изток от военни престъпления и геноцид. Освен това, форумът с любов и гордост приветства гражданите на православните общности в целия свят, които далеч от родина и семейство, в продължение на векове поддържат християнския православен дух, съхранявайки жива и неугасима религиозната вяра.

Генералната асамблея на ИПАП бе открита от Негово Светейшество руския патриарх Кирил, а участниците бяха приветствани от Негово Всесветейшество вселенския патриарх Вартоломей.  

Българската делегация взе активно участие в дискусиите и в дневния ред на Генералната асамблея на ИПАП. Родните депутати проведоха и среща с първия секретар на Посолството на Република България във Виена. Евгени Стоев и колегите му присъстваха на света литургия в българската църква във Виена „Св. Иван Рилски“ и проведоха срещи с енорийския свещеник и представители на българската общност в Австрия.

„За нас, християните, Европейската общност надхвърля мащабите на икономическо и политическо сътрудничество - тя се основава на свободата, справедливостта и солидарността, чийто неизчерпаем източник е вярата“, коментира при завръщането си от форума Евгени Стоев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов