Елена става „Пъстър балкански свят”

Мисия

02-07-2015, 07:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организират и конкурс „Най-пъстър балкански субект”

Елена става „Пъстър балкански свят”. По проект на Общината, по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства” в рамките на един фестивален ден градът ще събере културното наследство и съвременните изкуства. Артистичните дейности ще са хип-хоп, модерен балет, графити, театрални етюди, работилници за занаяти, арт инсталации. В тях ще имат възможност да се включват всички желаещи. Атрактивен се очаква да бъде и конкурсът „Най-пъстър балкански субект”.
С помощта на подвижна телевизионна станция ще има възможност всичките събития да се предават миксирано, заедно с „Живата изложба”, която ще се проведе паралелно в село Майско, с пресъздаване на обичаи, богата музикална програма, демонстрация на традиционни облекла,  илюстриращи пищното  етническо многообразие  на Балканите.
Договорът по проекта бе подписан на 30 юни в Министерство на културата от кметът на Община Елена  инж. Дилян Млъзев. Той ще се изпълнява в рамките на 11 месеца, в партньорство с норвежка неправителствена организация. Стойността му е 96 454 евро. Дейностите по него са седем. Сред тях подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители по ЗОП; партньорска среща; промотиране и рекламиране на фестивала и осигуряване на необходимите съоръжения, оборудване и техника за провеждане на събитието.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов