Бизнесмени даряват бившето си школо с модерно игрище

Животът

01-07-2015, 06:00

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Възпитаниците на ПМГ са най-големите дарители на училището до момента

Бивши възпитаници на Природо-математическа гимназия „Васил Друмев” във Велико Търново, сега вече преуспяващи бизнесмени, дадоха пример за почит към училището, което им е дало тласък в живота, пише регионалното издание „Борба”. Фирмата им прави модерно игрище за волейбол с места за наблюдение, уреди за фитнес на открито и прилежаща инфраструктура и ограда за школото, разказва специално за „Борба” директорката Милка Илиева. Това е и най-голямото дарение, правено за учебното заведение досега.
Веселин Георгиев, Николай Колев, Милен Георгиев и Ивайло Пенчев са завършили гимназията с випуск 1988, а класен ръководител им е бил Тодор Великов. В момента четиримата ръководят една от водещите компании в региона.
От училището са дали земята за изграждането на спортните съоръжения, а проектът и изпълнението, което вече върви с пълна сила, е на фирмата. „Издали сме необходимите документи, след като бъде построен спортният център, остава за училището. Приветстваме подобни жестове”, коментира главният архитект на Община Велико Търново Николай Малаков.
Ръководител на обекта и изпълнител пък е Милен Цеков, който също е възпитаник на гимназията от това поколение. Новите съоръжения ще обогатят спортната база, а учениците ще могат да ги ползват още през тази учебна година.
Според дарителите до десетина дни обектът ще бъде готов на груб строеж и се надяват да допринесат за по-добри условия за спорт на сегашните възпитаници на училището.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)