Танци от Перу ще видят горнооряховци тази вечер

Велико Търново Лайф

25-06-2015, 13:04

Снимка:

община горна оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В Летния театър е концертът на ансамбъл „Българе”

Ансамблите на Словакия и Перу ще се представят тази вечер на откритата сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев”. Изпълненията им ще започнат в 18.00 ч.

Фолклорен ансамбъл „Юрошик” е създаден през 2007 г. в гр. Михаловце, който е столица на регион Замплин. Градът се намира в източната част на Словакия, близо до границата с Украйна. Фолклорният ансамбъл се състои от три звена – танцов състав, хор и оркестър с близо 50 участници на възраст между 15 и 17 години. Групата представя хореографии от регионите Сарис, Замплин, Майжава и Спис. Годишно ансамбълът има по над 30 участия в различни културни събития, фолклорни фестивали, конкурси и тържества.

Музикална и танцова компания – Перу е създадена през 2005 година, под ръководството на Уолтър Санчез и Жизел Рамирез. Съставът има за цел да съхрани и популяризира националния фолклор на страната, чрез цветни спектакли, изпълнени с щастие и професионализъм. Танцьорите са на възраст между 12 и 35 години. Компанията е гастролирала в Испания, Белгия, Франция, Италия и България.

В 20.30 ч. на сцената на Летния театър започва концертът-спектакъл на националния фолклорен ансамбъл „Българе” – „Това е България”. В седем танцово-песенни картини, ансамбълът представя „осмото чудо на света - българския фолклор” по един невероятен и неповторимо въздействащ върху публиката начин.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов