Държавата дава половин милион на търновската болница

Животът

21-06-2015, 10:46

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

МОБАЛ купува кардиограф за 1,5 млн.лв.

Министерството на здравеопазването отпуска 500 000 лв. за ремонт в родилното отделение и гинекологията във Велико Търново. Това съобщава  пред „Труд” директорът на областната болница в старата столица д-р Стефан Филев.

„ Предвижда се изграждане на голяма родилна зала с реанимационно легло и модерна визия. Продължава обновяването и на апаратурата в болницата. Обществената поръчка за кардиограф на стойност 1,5 млн.лв. вече е обявена. Предстои и купуването на централна мониторингова станция за интензивното кардиологично отделение”, обяснява д-р Филев.

Той разкрива, че на 128 000 лв. възлиза загубата на болницата, тъй като са се увеличили разходите за работна заплата, осигуровки, консумативи. Министерството на здравеопазването пък е намалило с 10% субсидията за Спешната помощ.

„Въпреки това броят на спешните пациенти през изминалата година е най-голям за последните 7 г. Това се дължи както на многото здравно неосигурени, потърсили медицинско лице, така и на стотиците препратени от съседни лечебни заведения”, разяснява болничният шеф. Д-р Стефан Филев допълва, че ръст е регистриран и при хоспитализираните пациенти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов