Тази вечер настъпва астрономическото лято

Животът

21-06-2015, 06:00

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Посрещаме го с валежи и температури не по-високи от 24 градуса

Тази вечер, 19 ч. и 38 мин. настъпва астрономическото лято. Продължителността на деня е 15 часа 19 мин. и 32 сек., информират от НИМХ.

През страната ни обаче отново преминава студен атмосферен фронт. През нощта значителна облачност и валежи имаше в Западна България. Днес ще е облачно в цялата страна. На много места от запад на изток ще превали, около и след обяд – с гръмотевици. Възможни са интензивни валежи. Ще се усили северозападният вятър, в Дунавската равнина и източните райони – до умерен. Дневните температури ще се понижат и максималните в повечето места ще са между 19° и 24°. След обяд от запад валежите ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва и намалява.

Атмосферното налягане ще се повишава.

 Над планините ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на места интензивни. Вятърът по билата ще е умерен до силен – от северозапад. На 1200 метра максималната температура ще е около 15°, на 2000 метра 8°.

По Черноморието преди обяд ще има и слънце, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максимални температури на въздуха 22°-24°. Температурата на морската вода е 22° - 23° . Вълнението ще е около 2 бала.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов