Направиха първа копка на проект за над 5,5 млн.лв. в Елена

Мисия

18-06-2015, 07:00

Снимка:

община елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инвестицията ще подобри възможностите за спорт и отдих

С благословия, отслужена от архиерейския наместник протойерей Валентин Георгиев, и символична първа копка пред сградата на бившата поликлиника в Елена, бе даден старт на най-големия проект на общината на стойност над 5,5 милиона лева. Той е по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и е за подобряване възможностите за спорт, отдих и дейностите в свободното време чрез изграждане и реконструкция на спортни съоръжения в гр. Елена, селата Константин и Майско и създаване на Общностен център в града. Договорът с ДФ „Земеделие“ е сключен още през 2013 г., но процедурите продължиха доста дълго време, което забави изпълнението.

Строително-монтажните работи ще се извършват от обединение „Спорт строй“, създадено от две дружества. „Стима“ ООД ще прави ремонт и цялостна реконструкция на градския стадион „Чумерна“ – трибуни, санитарни възли, спортна зала за борба, нова дренажна инсталация, писти, помощни игрища и цялостно ограждане. В съвременно спортно съоръжение ще се превърне и стадионът в Константин, а в съседното село Майско ще бъде изграден нов стадион. Заедно с тези два обекта софийското дружество „Алди Комерс Груп“ ще изгради и Общностен център. Той ще се помещава в старата поликлиника в центъра на града, на която ще бъде извършен ремонт и цялостно преустройство. Така, необитаемата от години сграда, в която са се раждали поколения еленчани, ще се превърне в привлекателно място за младите хора от града, със зали по интереси за свободното им време.

С пожелание строителството да върви по вода кметът Дилян Млъзев разби бутилка с шампанско. Обектите трябва да бъдат завършени за 120 дни, като работата по тях започва от днес. Над 120 работници ще бъдат ангажирани с различни дейности, чрез Бюрото по труда се набират и безработни лица. Строителният надзор ще упражнява „Инвестстрой-92“ - В. Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов