Село въстава срещу превръщането на селски чешми, път и мера в частен имот

Животът

15-06-2015, 14:44

Снимка:

Личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

72-ма жители на златаришкото село Калайджи, където живеят около 100 човека, са се подписали под писмо, внесено в общинската администрация. В него те се обявяват против „превръщането на селски път, селски чешми и общинска мера в частни имоти“. Въпросните площи се намират в землището на селото. В писмото си хората настояват общинската администрация да даде гласност на решението, с което е допусната тази продажба и Общинският съвет да го преразгледа.

Проблемът на жителите е, че по вече частните терени са пасли и преминавали селските стада. Мерата, която е като вход и изход към селото за животните, е купена още преди години. Според местни хора собственикът й е горски инспектор, а частният парцел се окрупнява, като вече е притежание на далечен роднина на горския. Това обясниха пред наш репортер от селото. В собствеността влизат 3 чешми и път, а мястото, през което са се придвижвали стадата днес е овощна градина, на площ от около 12 декара.

Подписката е внесена в Община Златарица миналата седмица. В писмото си до местната управа, жителите на селото са посочили и свой представител като лице за контакти. До днес все още никой от кметството не се беше свързал с човека, който е оставил телефон за връзка и с когото ние разговаряхме.

От Velikotarnovoutre умишлено спестяваме имената на собственика и представителя на подписалите се. Ще продължим да следим случая и да очакваме реакцията на властта в Златарица. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов