Мото – рок фест събира рокери от 10 държави

Велико Търново Лайф

15-06-2015, 14:27

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 4 000 волни ездачи от България идват във Велико Търново

Над 4000 мотористи от цялата страна и от още девет държави ще се стекат от 9 до 12 юли във Велико Търново, пише в. „Труд”. В деветото издание на Мото-рок фест ще се включат любители на мощните машини от Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция, Холандия, Норвегия, Германия и Австрия. Това съобщи президентът на Мотоклуб "Олд Бастардс" във Велико Търново Петър Стефанов.

Традиционната проява ще бъде открита с тържествен водосвет пред паметника на Асеневци в старата столица и ще е под патронажа на кмета на града Даниел Панов. На сцената на рокерския събор ще се изявят Rocka Rolla Band, група "Обратен ефект", John Steel, група "Контрол", BANDX- AC/DC Tribute band-Serbia.

По традиция на 10 юли рокерите ще направят почетна обиколка по великотърновските улици и ще поднесат венец пред паметника "Майка България".По време на фестивала ще има Афтър парти и еротично шоу. Участниците в събора ще гледат аудио-визиалния спектакъл "Звук и светлина " на хълма Царевец. Ще бъдат проведени конкурси за най-красив мотор и за атрактивно управление на двуколесно возило. Победителите пък ще отнесат като награда кашончета с водка "Флирт" и уиски "Джак Даниелс".
"За поредна година, мото-рок феста ще премине под мотото за толерантност на пътя. Напоследък този призив е особено актуален заради зачестилите катастрофи с мотоциклетисти", допълни Петър Стефанов.

Той уточни, че рокерите отново ще се включат в дарителска кампания за събиране на средства за лечението на 12-годишния Радослав Борисов, който страда от мускулна дистрофия.

Мотоклуб "Олд Бастардс" обединява около 40 притежатели на мотоциклети, повечето от които "Харлей Дейвидсън", вече е интернационален. "Имаме 6-7 членове от Англия, двама холандци, както и двама американци", сподели Стефанов.
Сред притежателите на Чопъри са бизнесмени, доктори, интелектуалци и дори тракторист.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов