Откриха нитрати във водите на 4 великотърновски села

Велико Търново Лайф

14-06-2015, 14:17

Снимка:

Архив

Автор:

velikotarnovo.utre.bg

Всичко от Автора

Както и около предприятие за вино в Сухиндол

Регионалната здравна инспекция откри нитрати във водите на четири населени места в област Велико Търново. Отклонения са засечени в селата Алеково, Александрово, Козловец и Благово, както и в района на предприятие за производство на вино в Сухиндол, съобщи Дарик.

През миналия месец инспекцията изследва водите на общо 42 населени места в региона. Към момента няма градове или села с режимно водоподаване, информира РЗИ.

През май дирекция "Обществено здраве” извърши 788 проверки в обекти с обществено предназначение и още 104 във връзка със стоки и дейности със значение за здравето. Издадени са 57 предписания.

50 проверки са извършени по разпореждане на Министерството на здравеопазването по повод получени сигнали от Комисията за защита на потребителите. Те са касаели опасни стоки, плъзнали на европейския пазар.

Сред тях са козметични и химически продукти, облекло, текстилни изделия, модни артикули и кухненски аксесоари. Проверени са обекти, където е възможно съхранението и предлагането им - магазини за промишлени стоки, за цигари и алкохол, щандове за аксесоари и козметика. Не е установено наличие на търсените стоки, увериха от Регионалната здравна инспекция.

През миналия месец е съставен един акт на юридическо лице за лошо хигиенно състояние на бръснарски салон.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов