Плевнелиев опрости 2 600 лв. глоба на 76-годишната Йорданка Радева

Животът

12-06-2015, 13:32

Снимка:

Общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бабата от Златарица бе глобена за незаконен риболов

Президентът Росен Плевнелиев е опростил глобите на Йорданка Радева Димова - 76-годишната жена от Златарица, която бе хваната да лови риба без билет. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Възрастната жена бе хваната на 29 април от инспектори на Агенцията по рибарство и аквакултури да лови риба в близката до градчето река. Тя се принудила да прибегне до риболова, защото нямала какво да сложи на трапезата - съпругът ѝ починал и сама се грижела за болния си син. Преди 3 г. синът й катастрофирал и оттогава е на легло. Издържат се само с нейната пенсия от 220 лв.

Въпреки молбите на сащисаната жена, проверяващите ѝ съставили няколко акта, като наложили максималните глоби – 200 лв. за улов без билет, 1500 лв. за ловене в забранителен район и 2 000 лв. за използване на мрежа.

Възрастната жена помоли държавния глава Росен Плевнелиев да й опрости глобите.

Препис-извлечение от указ №106 ще бъде изпратен на ТД на НАП-Велико Търново, за изпълнение, се казва в съобщението на президентството. С отделен препис на сакралния документ ще бъде уведомена и Йорданка Димова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов