Велико Търново домакинства образователен UNImarathon за ученици и родители

Животът

12-06-2015, 08:00

Снимка:

velikotarnovoutre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Амбициозни ученици ще научат как да продължат образованието си в престижни университети в чужбина

Инициативата UNImarathon, - нов образователен проект за ранно информиране на международното изложение Световно образование, предназначена за 11-окласници и техните родители, ще се проведе днес от 10,30 ч. до 16,40 ч. в хотел „Премиер” във Велико Търново. Целта е за по-малко от 4 часа родители и ученици да получат пълна информация за срокове, процедури, финансиране и тънкости при кандидатстване в западни университети.

Целта на събитието е да даде ранни консултации и професионални съвети при избора на всички ученици, които са решили да продължат обучението си зад граница и се нуждаят от допълнителни професионални насоки.

Програмата е насочена основно към амбициозни ученици от Велико Търново и региона, които желаят да попаднат в най-престижните университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж, за които сроковете са кратки, подготовката сериозна, а кандидатите са много.

UNImarathon се провежда близо месец преди края на учебната година и началото на ваканцията, за да може бъдещите кандидати ще получат необходимата информация за подготовка през лятото за приемните процедури, които за чужбина започват от есента.

В 7 тематични презентации за кратко време посетителите получават пълната информация  за условията за прием приема от тази година. В програмата е предвидена сутрешна и следобедна сесия на презентациите, за да обхване учениците според свободното им време и учебната смяна.

Ще бъдат засегнати теми като подготовка на мотивационно писмо, „мога ли да се самоиздържам по време на следването?”, „колко струва обучението в чужбина?”„как да изберем бъдещата си професия?”, „как да ни избере елитен университет?” и др..

Предвидени са и безплатни индивидуални консултации за следване във  Великобритания, Франция, Германия, Холандия, Дания, САЩ.

Събитието се координира от консултант номер едно за образование в чужбина „Интеграл” и се провежда с участието на професионални образователни консултанти и специалисти по мотивацията и професионалната ориентация.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)